Behandeling
De sportmassage:

Na een korte kennismaking en inspectie op stand, wil ik het paard graag in beweging zien aan de longe, liefst gewoon aan het halster. Zowel links- als rechts om stap-draf-galop om een indruk te krijgen van lichaamsgebruik en bewegingen van het paard. **

Gedurende 1½ - 2 uur wordt iedere spier(groep) zorgvuldig losgemaakt en voorbereid op de behandeling, de spierverklevingen of knopen worden opgespoord. Door middel van het geven van drukpunten in een aantal sterktes worden de afvalstoffen verwijderd, hierdoor is de spier minder "verzuurd" en zal weer beter functioneren, tevens wordt de doorbloeding verbeterd.

Ook het lymfestelsel wordt gestimuleerd en worden er spiergroepen aangesproken om zich eens extra aan te spannen, hierdoor wordt het paard "losser" in bijvoorbeeld rug of schouders.

Na de behandeling moet het paard of pony nog 10 minuten stappen aan de hand.


** Indien er duidelijke afwijkingen zijn in de bewegingen die naar alle waarschijnlijkheid voortkomen uit andere problemen dan spieren wordt u doorverwezen naar uw dierenarts en wordt er op dat moment niet gemasseerd.


Wanneer:

Als u bij uw paard of pony éen of meerdere problemen herkent (zie tabblad sportmassage - herkennen van problemen).

Als u uw paard preventief eens wilt laten behandelen om gevoelige/probleem gebieden op te sporen en/of om problemen in de toekomst te voorkomen/verminderen.

Als uw paard al meerdere keren is gemasseerd kan het ook toegepast worden als extra warming-up voor de wedstrijd of als cooling-down na de wedstrijd om de spieren weer te ontspannen.Hoe vaak:

Eenvoudige spierproblemen zijn vaak na 1 behandeling al verholpen, de meer gecompliceerde of al langer bestaande spierproblemen zijn beter te behandelen in 3 keer binnen 10 tot 21 dagen.


 

Voorwaarden:

Voor het vlot en veilig verlopen van de behandeling moet paard of pony schoon en droog zijn en eraan gewend zijn om gepoetst te worden.
Liefst op poetsplaats of ruime box, in rustige omgeving en niet tijdens voertijden of tijdstip dat alle andere paarden naar buiten gaan.

Paard of pony wordt tijdens de behandeling vastgehouden door ruiter/eigenaar of kan veilig worden vastgezet.