SPORTMASSAGE


Sportmassage is heel anders dan andere vormen van massage omdat deze vorm van hands-on techniek zich bezig houdt met de oorzaak van het spierprobleem.

De bedoeling is om de spierpijn te verlichten, maar ook als preventie van mogelijke (spier) blessures in de toekomst.

Sportmassage zorgt ook voor een mogelijkheid om te kunnen ontspannen en voor een bepaalde bewustwording en het functioneren van het lichaam.

De oorzaak van stress op bepaalde spiergroepen is afhankelijk van hoe het paard gebruikt wordt.
Zowel de discipline waarin het paard gebruikt wordt en de bouw, karakter en omstandigheden van het paard zijn medebepalend.

Sportmassage voor paard of pony is een "diervriendelijke" behandeling voor uw paard of pony die regelmatig werk verricht, recreatief of wedstrijdgericht in welke discipline dan ook.

Als we er even bij stil staan dat 60% van het totale lichaamsgewicht van een paard uit spieren bestaat kan het niet goed functioneren van een bepaalde spier(groep) behoorlijk wat ongemak en leed veroorzaken.

Door het te snel afkoelen, structureel of systematisch onbalans, overstretchen en overbelasting kan er spierpijn ontstaan.

Als een paard of pony last heeft van een bepaalde spier, gaat het deze ontlasten, dit zorgt weer voor een overbelasting van andere spieren: het paard gaat compenseren.

Door sportmassage toe te passen kunnen veel spierproblemen verholpen worden, tevens wordt met de eigenaar/trainer overlegd welke oefeningen men zelf toe kan passen. In sommige gevallen kan het tijdelijk nodig zijn de training iets aan te passen, dit alles in overleg.